Sidor

onsdag 2 juli 2008

Djurgården

Återigen har det varit ett längre glapp sedan det förra inlägget. Det ber jag om ursäkt för. Jobbar 11-12 timmar i snitt per dag, så det blir varken ork eller tid över för mycket annat. Jag tänkte först ta upp lite nyheter kring Djurgården. Det verkar som om man jobbar på bra hos kommunen vad gäller planering och fortskridning av projektet.


Några uppdateringar har gjorts på hemsidan. Bland annat har man lagt ut regler för prekvalificering, alltså vad kommunen har för önskemål från entreprenörerna.

Det är alltså område B som ska bebyggas först. Här är meningen att stadsdelens centrum ska ligga. Man har skrivit avtal med Steen & Strøm om att låta bygga ett köpcentrum på 25.000 kvm butiksyta där. Steen & Strøm är ett stort Norskt företag som äger många gallerior runt om i Norden, bland annat Hageby centrum i Norrköping, Marieberg i Örebro och EMPORIA i Malmö.


Förutom köpcentrumet så ska det byggas runt knappt 2000 lägenheter i samma område. Det betyder att området kommer bli riktigt tätbebyggt, vilket jag välkomnar. En annan sak som jag tycker är riktigt viktigt och bra att man tar upp är:

"Linköpings kommun avser att stimulera och gynna
hållbar och nyskapande arkitektur i stadsdelen
Djurgården - ett exempel bland många andra
kan vara trähusbyggande i många våningar. För
enstaka byggnader med stark och tilltalande arkitektonisk
utformning kommer kommunen att
tillämpa ett starkt rabatterat markpris."

Man visar att man har en hög ambitionsnivå på området och att det absolut inte är något dussinprojekt!

Link-Link har nu också invigds med sin första busstur. Linjen går mellan Resecentrum och Mjärdevi Science park via bl a. universitetet. Man har nu byggt helt planfria vägar enbart för busstrafik, vilket både ökar säkerheten och ger en större tidsmässig konkurrens. Med tiden kommer Link-Link bli spårbunden.

För er alla som följer den här bloggen och utveckling i Linköping lite närmare så kan jag meddela att vi är ett gäng som kommer att mötas upp denna månad, antagligen den 12 juli. Vart det blir vet vi inte än, så när som på att det blir i Linköping, men mer info kommer. Hör av er till mig på mailen robin_andersson@email.com, eller skriv en kommetar till inlägget om ni är intresserade eller har några frågor. Magnus gör ett jättejobb med hemsidan som förhoppningsvis är under drift snart. Ett smakprov på utseendet kan nu få här nedanför. Bra jobbat Mange!

Inga kommentarer: