Sidor

fredag 25 juli 2008

En titel

Nu ligger vi i startgroparna för den nya hemsidan och vår grupp. Vi saknar dock ett namn. Därför vore det intressant att få lite förslag. Namnet på gruppen, tillika hemsidan, bör förklara vad det är vi strävar åt.

Gruppens uppgift är framförallt att arbeta för en större, högre, tätare och mer livfull innerstad i Linköping. Allt detta för att skapa förutsättningar för större utbud vad gäller nöjen, arbeten och bostäder. Vi vill samtidigt se en modernare och mer varierad arkitektur.


Förlsag som hittills har kommit upp är:

vision:Linköping - www.visionlinkoping.se

Storstad Linköping - www.storstadlinkoping.se

Idéverkstaden Linköping - www.ideverkstaden.se

Skönhetsrådet Linköping - www.skonhetlinkoping.se

Idésmedjan Linköping - www.idesmedjan.se

Moderna Linköping - www.modernalinkoping.seFler förlsags välkomnas varmt. Se till att gnugga geniknölarna!

26 kommentarer:

Robin Andersson sa...

Inga fler idéer? Kom igen nu! Spotta ut lite namn! =) Stadsskulptörerna? Vad som helst!

Simon sa...

Keep it simple:

www.linkoping.nu

alternativt

www.linkoping.info

gardebring sa...

Vision Linköping gillar jag nog mest av de som låg på listan.
Fast skönhetsrådet Linköping är ju också ganska kul. Dags att ta tillbaka ledarflaggan från bakåtsträvarna liksom! :)

Simon sa...

Kul att du gillar Vision Linköping! Jag lutar fortfarande mest åt det alternativet också - enkelt och tydligt.

johannes sa...

Håller med vision Linköping är bäst.

gardebring sa...

Eller så kan ni heta "Yimby Linköping" ;)

hans sa...

Tycker att visionlinkoping är bra, men det är för likt "Linköpingsvisioner", det går inte att ha så snarlika namn på två olika mediahändelser - helst ska de separeras, annars blir det bara platt.
Det måste ju finnas betydligt mer tunga namn:
biglink.se
bigcitylink.se

lejonköpingen
lejonhjärtat

Tycker ändå att storstadlinkoping.se är det bästa namnet. Än så länge. Är nog dags att ta detta namn ganska snabbt innan någon annan gör det ;)

gardebring sa...

Fast "Linköpingsvisioner" är väl ingen "mediahändelse"? Eller har jag missat något?

hans sa...

Nej, det var lite slarvigt uttryckt, det håller jag med om. Men poängen framgår väl ändå, förhoppningsvis, jag tycker att namnen är för snarlika, helt enkelt.

Robin Andersson sa...

Meningen med att vi inte vill har ett för lika namn på gruppen/hemsidan och min blogg är att vi vill komma fram "på bred fron" i uppstarten. Annars har jag absolut inget problem med att "ge bort" namnet.

Vision:Linköping säger ju tyvärr inte mycket. Vad är visionen? Att bygga ett Linköping som redan finns. Men enkelheten är helt klar psoitiv. Varför inte Storstad:Linköping som Hans säger? Kanske lite offensivt namn. Vi vill ju bli accepterade på "båda sidor".

Mitt sista förslag är "Prorsum Lincopence". "Framåt Linköping" på latin.

Jag kommer att lägga ut en omröstning under kvällen. Om någon har några fler förslag så droppa dem nu. =)

Simon sa...

Låter inte Prorsum Lincopence lite pretentiöst? Då är nog nästan svenskversionen Framåt Linköping att föredra. Storstad Linköping tycker jag å andra sidan låter lite för komplexartat - man försöker hävda sig med en titel, och inte med en faktisk vision. Vad tror ni?

Erhan sa...

www.pimpmylinkoping.nu :)

hans sa...

Storstad Linköping har definitivt inget med komplex att göra, utan anger bara vår inriktning och att vi menar allvar.
Kan inte bry mig mindre om vad "andra ska tycka". Allra minst från andra städer. Samtidigt är det ett namn som s a s blinkar med ena ögat och flörtar lite granna.

"Linköpingsproffsen" är ett annat namn.

Det skulle inte vara svårt att lista en femtio olika namn. Men det måste vara ett som inte påminner om något annat och kan förväxlas.

Robin Andersson sa...

Vision:storstad? Har ju inget, i namnet, med Linköping att göra iofs.

Vision: storstad - för att vi älskar Linköping.

Simon sa...

Storstadsvisioner Linköping

Robin Andersson sa...

Simon: Det var ganska bra. Kanske inte för gruppens namn, men som hemsida.

www.storstadsvisioner.se - för att vi älskar Linköping.

Gruppens namn kan ju vara intressegruppen för ett urbant Linköping, eller nåt sånt.

Anonym sa...

"Project Linköping" - Idéen om att förvandla en stor by till en unik storstad.

Anonym sa...

Tycker inte "storstadsvisioner" är så bra förslag. Kan lätt bli "storstadsillusioner" - man kan ju alltid drömma, liksom. "Vision" är ganska platt som namn, kanske lite utslitet.

Alla vet ju att Linköping inte är någon storstad. Men samtidigt att staden kan byggas till en storstad, om man ligger i lite.

Tycker därför att "storstadlinköping" är ett bra förslag.

("För att vi älskar... " är ju en slogan för Yimby, kanske inte så bra med den i detta sammanhang?)

Anonym sa...

StorstadLinköping är låter riktigt bra, men inte att Yimby får ensamrätt på "För att vi älskar..."
Kalla det slogan om du vill, det är ju inte så inarbetat för dem än. Men framförallt - vi gör allt detta för att vi älskar Linköping!

johannes sa...

Kom med i Yimbyfamiljen istället! YimbyLKPG... Hörde jag någon säga synergieffekt? ;)

Lycka till!

Johannes
YimbyGBG

gardebring sa...

Jo på sätt och vis kan jag väl även jag känna att Yimby nu har blivit lite av ett "etablerat" begrepp så det vore kanske inte helt dumt.

hans sa...

Johannes och Gardebring: först och främst tycker vi det är hedrande att få det erbjudandet. Vi tycker att ni gör ett fantastiskt arbete Yimby! Imponerande! Och vi stöder den inriktning ni har över hela linjen - man kan nästan tala om Yimby-åsikter idag, och då referea till täthet-höjd-stadsmässighet-spårvagnar osv. Vi har samma grund för vårt engagemang för Linköping.

Vår tanke är dock att starta upp denna grupp och hemsida först, för att försöka driva utvecklingen och öka intresset. Vi vet inte hur många som kommer att ansluta, men vi behöver bli fler, få ett underlag, först innan vi gör något annat. Vi är heller inte en grupp som vänder sig främst mot nimby-tendenserna, utan mer för Linköpings stadsutveckling. Man måste ju börja nånstans.

Däremot är jag övertygad om att vi inom snar framtid får se även en Yimbygrupp Lkpg, när vi blivit fler kommer vi driva startande av ett sådant initiativ. Hoppas verkligen att erbjudandet står kvar då.

Anonym sa...

Tjena inne och sneglar lite här inne ibland trots att jag bor i grannstaden, liten fråga till dig Robin finns det ngn Yimby grupp i Norrköping eller finns det tankar att denna sida eventuellt ska täcka hela 4 storstads regionen framöver.

Sorry att det e off topic.

Erhan sa...

Jag tycker att vi börjar med att göra en egen sida enbart för Linköping t.ex. www.storstadlinkoping.se, för att väcka folks intresse och få dem att bli mer aktiva. Om några år kan man ju tala om en Yimby-sida för 4:e storstadsregionen, tills dess har förhoppningsvis de båda städerna börjat bygga sina nya resecentrum och (höga) byggnader runt omkring.

Johannes sa...

Så länge Norrköping endast tar av Linköping och ger avundsjuka tillbaks så finns det ingen anledning att på något sätt skriva om en "fjärde storstadsregion". Detta är en intressegrupp för Linköpings utveckling till storstad.

För övrigt försöker nu norrköpingsbon och rektorn för LiU Mille Millnert bli omvald till ytterligare en period för LiU så han kan fortsätta förstöra vårt universitet genom att tvångsförflytta så mycket han kan till sin hemstad Norrköping. Ett universitet ska flöda av liv, inte dräneras och klyvas sönder i flera städer.

T ex har staten slagit fast att det är Linköping City Airport (saab fältet) som är östergötlands länsflygplats och trots detta vägrar Norrköpings kommun inse detta och ge något tillbaks till sin granne som bara ger och ger och inte får något tillbaks. Bedrövligt!

Robin Andersson sa...

Jag har faktist ingen aning om det finns någon Yimbygrupp eller liknande för Norrköping. Jag har inte hört om det iallafall. Fråga Gardebring om det, han vet nog bättre än jag. =)

Anledningen till att vi inte känner att vi bör vara med i "Yimby-organisationen" i det här skedet är främst för att vi börjar i en mycket mindre och spetsigare skala. Vi kommer nästan uteslutande att kommentera och lämna förslag till projekt inom den befintliga- eller den nya stadskärnan av Linköping. Främst för att det känns mest relevant i vårat fall. Samtidigt så har vi inte så mycket resureser till en början. Detta kan naturligtvist förändras beroende på hur väl mottaget vårt engagemang blir när vi sätter igång på allvar.

Om frågan om vi kommer att arbeta för Norrköpings utveckling så kan jag bestämt säga nej. Tyvärr. Vi som än sålänge kan räknas som kärnan i den här gruppen känner inte samma tillhörighet till Norrköping som för Linköping. Vi har heller inte någon möjlighet att hålla oss uppdaterade om vad som händer där. Ännu mindre för en grupp om fjärde storstadsregionen då den inkliuderar orter som Mjölby, Motala, Finspång, Åtvidaberg, Söderköping mm. Det blir helt enkelt för mycket att följa och analysera eftersom informatíon om detta kommer ur många många olika media och forum.

Jag vill dock påpeka att vi självklart håller tummarna för att det går bra för Norrköping, som för alla andra städer, och att det startas intressant projekt där.
Det "motståndet" mot Norrköping som har uttryckts här bland bloggens kommentarer står varken jag eller gruppen bakom. Vi ser stora positiva effekter ur ett starkt samarbete mellan orterna, men som sagt så finns inte det engagemang för staden som det gör för Linköping.

Ett tips är att försöka dra ihop ett gäng från den berörda staden och följa Ymibys och vårat fotspår. Vad gäller fjärde storstadsregionen så kan det ju bli aktuellt med en gemensam yimbygrupp på sikt, och då är det ju bra om vi redan har grupper från städerna som möjligtvis kan "slås ihop".