Sidor

onsdag 4 juni 2008

Intressegrupp för Linköpings utveckling

Vi har ju diskuterat att starta någon slags intressegrupp för Linköpings utveckling här och på andra forum. Det finns ju ialla fall ett uppenbart intresse för det, och jag tror att det är lättare attslå igenom med sina förslag på det här sättet.

Jag föreslår att alla som är intresserade av att på något sätt arbeta för det här kontaktar mig, antingen via email eller skriver en kommentar till det här inlägget. jag vill framför allt säga att vi inte bör ha några krav på hur mycket tid man lägger ner i detta projekt. Är man bara intresserad av utvecklingen och vill delta i utvecklingen så räcker det gott och väl. Själv bor jag inte i Linköping för tillfället, men det ska väl inte vara några problem. Det mesta av diskussionerna kan ju göras via en hemsida, som för hoppningsvis kickar igång under sommaren. Sedan kan vi ju se till att träffas emellanåt också.

Jag föreslår att ni som är intresserad som sagt hör av sig till mig. Sedan så kan vi väl diskutera fram ett datum då vi kan träffas. Därifrån får vi se vilka förutsättningar vi har och hur vi ska fortsätta.

Ställ gärna frågor om det är något ni undrar!

5 kommentarer:

gardebring sa...

Kanske kan vi samordna våra strävanden under ett gemensamt paraply? Yimby Sthlm finns ju sedan tidigare. Idag startar Yimby GBG (http://gbg.yimby.se/). Både Yimby Sthlm o GBG kommer att skriva oberoende av varandra men i vissa saker kommer vi säkert också att kunna gå samman och göra gemensamma utspel. Kan vi samla alla Linköpingsbor (eller kanske östgötar) i en gemensam grupp så är det ju i princip bara sedan Öresundsregionen kvar (övriga städer i Sverige har kanske också viss potential, men Linköping/Norrköping brukar ju kallas just fjärde storstadsregionen).
Sedan vet jag iofs inte hur mycket draghjälp Malmö behöver i de här frågorna, känns som den regionen är ganska framstegsvänlig :)

Amin sa...

Jag är på att vara med i en s.k. intressegrupp för Linköpings utveckling. Jag bor numera också i Stockholm men mitt intresse för hemstadens framtidsprospekter har inte avkallnat för det!
Jag ser här en chans för alla oss framåtsträvare att samverka och kanske en dag kunna bilda opinion hos politikerna. Vi borde fixa en träff med Muharrem Demirok också, snacka igenom lite saker.
Lets do this!

Robin Andersson sa...

Gardebring:

Det låter ju självklart bra i och med att ni på Yimby har lyckats så bra med att bli sedda och hörda. Jag har en diskussion med "MangePB" (SSC), som kommer vara den som står för utvecklingen av en kommande hemsida för Linköpings utveckling. Vi har diskuterat just om vi bör vara under Yimby-paraplyet eller inte. Som sagt har ni ju gjort ett otrloigt bra jobb med Yimby. Men vi vet ju inte riktigt vilka som kommer att dyka upp i vår avdelning. Samtidigt har jag personligen inte någon större koll på Norrköpings uteveckling. Då gäller det ju att vi får tag på lite folk som vill engagera sig därifrån. Men ingenting är ju omöjligt. Väldigt roligt att vi får erbjudandet att "åka snålskjuts" på allt ert jobb. :)

Vi får helt enkelt diskutera detta när vi vet lite vilka som vill vara med på uppstarten.

Det verkar förövrigt som att det kommer hända lite saker i detta ämne under sommaren. Jag skulle vilja ha några förslag på datum för uppstartsmöte. Många utav oss som skriver här bor ju inte i Linköping för tillfället, men det är väl ändå den enda rätta platsen för ett sådant möte. Det gäller ju dock att vi tar det på en ledig dag (helgdag), så att man kan ha möjlighet att deltaga.

Nån gång i juli förslagvis.

hans sa...

Jodå, det verkar ju finnas ett ganska stort intresse för Linköpings utveckling nu. Jag tror mycket på ett nätverk eller en grupp personer med gemensamt intresse att Linköping ska bli den snyggaste staden.

Robin Andersson sa...

Amin:

Kan du maila mig på robin_andersson@email.com?

Detta gäller naturligtvis alla som kan tänka sig att vara med i uppstarten. Vi har lite frågor att utreda, bland annat namn, hemsidefunktioner och mötesdatum.