Sidor

onsdag 30 november 2011

Inget nöjesfält i kommunal regi.


Enligt en artikel i Corren.se så har "Kommunens politiker" sagt nej till ett medborgarförslag som syftar till att kommunen ska driva ett nöjesfält i egen regi. "Politikerna anser inte att skattebetalarna ska stå för kostnaderna för en kommersiell verksamhet av det slaget", enligt samma artikel.

Om man kan ta ordagrant, så gör "kommunens politiker" skillnad på nöjesanläggning och nöjesanläggning. Gamla Linköping och Cloetta Center kan väl anses som nöjesanläggningar i kommunal regi. Spontant så tycker jag att det är rätt att kommunen inte bedriver den här typen av verksamhet. Den är ganska riskfylld. Argumenten bakom tycker jag dock är väldigt svaga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med i grundanalysen, kommunen ska inte stå för denna typ av verksamhet. Vad värre är är att initiativet Lejonparken verkar vara helt lagt på is. Även om visionerna kanske var lite väl optimistiska så gillade jag ändå tanken.

http://lejonparken.se/

Robin Andersson sa...

Jag håller med om att det vore både roligt och väldigt bra för Linköpings och Östergötlands turism om det tillkom en nöjespark av den storleken. Det skulle komplettera snarare än konkurrera med regionens nuvarande utbud av turistattraktioner. Jag tror heller inte att det är fel av "Lejonparkens" initiativtagare att arbeta med denna fråga. Däremot tycker jag kanske att platsen är illa vald, inte minst med tanke på den politiska och juridiska process som lär vänta p.g.a. Roxen som skyddat område.

Min förhoppning är att man istället försöker fokusera bara på en nöjespark, kanske norr om Skäggetorp. Det skulle nog vara lättare att få igenom.